domingo, 11 de marzo de 2012

YA QUEDA MENOS Y NADA, ¡UF!




Parecía que no iba a llegar nunca. Recuerdo aquel día de octubre de 2010 cuando me hicieron la propuesta de publicar El Café de la Luna. Recuerdo todo el tiempo que quedaba para que llegara marzo de 2012. Ahora todo eso es recuerdo. Casi estamos a mediados de mes. Todo está en marcha y pronto empezará a rodar. El libro ya está en un montón de librerías, en FNAC, Amazon, La Casa del Libro... Incluso hay quien me dice que ya lo ha comprado. Vértigo. Si me paro a pensarlo siento vértigo. Y en menos de dos semanas la puesta de largo. El viernes estuve ultimando detalles de la presentación. También grabé mi primera entrevista para el programa Gente Viajera de Onda Cero, uno de los de mayor audiencia de la cadena, aunque desconozco el día que se emitirá. Lo dicho, siento vértigo. De tanto en tanto me dan calambrazos en el estómago. Y mi editor sigue diciendo que nos lo vamos a pasar muy bien. Barcelona, Torredembarra, Tarragona, Valencia, Madrid... estos son algunos de los sitios en los que voy a presentar mi libro. Y espero que vayan surgiendo más cositas, oportunidades de participar en clubs de lectura para poder charlar con los lectores y saber lo que les ha parecido el café, la firma del día de Sant Jordi, la feria del libro de Madrid... Y mientras tanto, sigo trabajando en una nueva novela y deseando que me lleguen propuestas de mil cosas que tengan que ver con esto, antologías, charlas... no sé, cualquier cosa, la verdad es que tengo ganas de disfrutar.

4 comentarios:

Unknown dijo...

Saborealo, disfrútalo, vívelo. Te lo mereces. Voy a comprarlo, de eso no tengas duda. Ojalá pudiera ir a tu presentación para que me lo firmes, aunque puedes enviarme la firma por correo, lo pegaré en el libro.
Un beso.

JORDI SUÑÉ dijo...

Bon dia Maria Dolors, sóc el Jordi de la Torre. He escrit un article d'opinió per al Diari de la Torre. Voldria que abans que sortís publicat li donessis una ullada per veure què et sembla. Vinga, felicitats per la nova novel·la i fins aviat,
Jordi
....
Pescadors, cuina i novel•les
Baix a Mar. El Gabriel Comes i l’Iris Gual han escrit el llibre La Mar dels Pescadors de Baix a Mar, editat pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas. En aquest volum hi trobareu un bon recull etnogràfic i científic sobre la nostra zona pesquera, el clima, la platja i el fons marí. Hi podreu llegir el tipus de peix que es pescava a cada zona. Es tracta d’uns coneixement transmesos de pares a fills que s’havien construït a partir de l’experiència de molts anys de treball. Per desenvolupar aquest treball, el Gabriel i l’Iris han realitzat entrevistes a gent gran del barri. Però cal destacar que també han fet immersions per conèixer l’estat actual del fons marí. Són molt interessants les imatges reproduïdes al llibre, la majoria d’elles dels propis autors. Hi podreu veure “la màquina”, l’arribada d’embarcacions a la platja, el bloc, posidònia, eriçons, escòrpores, etc. Hi descobrireu tot un vocabulari que val la pena de conèixer i conservar: l’Antina, les Roquetes, la Barra de Tres, el Brut, etc. Baix a Mar no s’acaba allà on comença l’aigua del mar.
Cuina. L’Esperanza Ahumada de la revista Cel Obert m’ha facilitat un exemplar de la Guia gastronòmica del Baix Gaià, publicada per gastroteca.cat i escrita per Ignasi Basora i Irene de Rocha. És un treball excel•lent i té una maquetació molt atractiva. Hi ha receptes com el bull de Torredembarra, l’olla d’Altafulla o els esmarris de Creixell. També hi surten propostes d’autor com les del Basili Núñez, l’Eliseo Molinari, l’Anton Pérez i la Maria Teresa Llorach. Els artesans del menjar hi tenen tot un capítol sencer i els productes de la terra, un altre. És un llibre molt difícil de trobar. És una llàstima. No es podria penjar en format digital als webs municipals?
Novel•les. L’any 2007 David Nel•lo va publicar La geografia de les veus (Premi Andròmina) i va tenir força ressò a Torredembarra. Ara torna a la càrrega amb Setembre a Perugia (Premi Roc Boronat). Tindrà el mateix èxit a la nostra vila que l’anterior? El 29 de març es presenta a la Taverna Saxo, als Munts, el nou llibre de la torrenca Maria Dolors Garcia Pastor, El Café de la Luna, publicat per Alrevés Ediciones. Aquesta autora ens va sorprendre amb el seu anterior treball, El susurro de los árboles (Premi Yoescribo.com de novel•la). Aquest segon llibre pot suposar la consolidació d’aquesta escriptora.
Caminar. He rebut de l’Editorial Piolet el mapa Muntanyes de l’Alt Gaià publicat fa pocs mesos. És una joia. Hi ha col•laborat molta gent. El treball de camp l’han realitzat Josep Jordana, Joan Rovira, Josep M. Mateu i Antoni Cabré. Pels que tingueu ganes d’aventura us recomano una excursió pel Gorg Negre, a l’alçada de Querol. Per cert, del 28 al 30 d’abril tindrà lloc la III Marxa per les Terres del Gaià, una ruta que ens portarà pels racons més increïbles del nostre territori.

La Bruja de Clarà dijo...

Moltes gràcies, Jordi, per la teva referència al meu llibre. No cal dir que estàs convidat a la presentació. Una abraçada!

La Bruja de Clarà dijo...

Maria Jesús!!! Gracias, corazón. Ya sé que te alegras, me consta. Ya te mandaré esa dedicatoria jejeje Un beso enorme.